Polski
kontakt
Equip'Hotel

Equip'Hotel

Międzynarodowe Targi Wyposażenia, Modernizacji i Zaopatrzenia Hoteli i Obiektów Gastronomicznych

Oficjalna strona Targów: www.equiphotel.com

Termin: co dwa lata w listopadzie

Najbliższa edycja: 11-15 listopada 2018 r.

Miejsce: Francja, Paryż, Expo - Porte de Versailles

 

www.equiphotel.com

 

Targi EQUIP HOTEL organizowane są co 2 lata przez REED EXHIBITIONS - światowego lidera w branży wystawienniczej. Stanowią światowej klasy wydarzenie, gdzie producenci wyposażenia, aprowizacji, modernizacji obiektów hotelowo-gastronomicznych mają możliwość zaprezentowania swojej oferty profesjonalistom z całego świata. Targi posiadają 50-letnią tradycję jako miejsce spotkań dla profesjonalistów z sektora hospitality i przemysłu cateringowego co daje możliwość znalezienia odpowiednich rozwiązań na każde zapotrzebowanie a jednocześnie wnosi istotny element współpracy pomiędzy sprzedającymi a kupującymi. 

Rynek francuski jako jeden z wiodących światowych rynków branży hotelarsko-gastronomicznej jest idealnym miejscem na organizacje tych targów. Targi są dla polskich firm niepowtarzalną więc okazją do międzynarodowej promocji i rozszerzenia swych możliwości eksportowych o nowe wiodące rynki. Z relacji polskich wystawców poprzednich edycji targów wynika, że udział w Equip’Hotel jest niezwykle trafną inwestycja w rozwój. 

Zarówno wystawcy jak i zwiedzający bardzo wysoko oceniają efektywność udziału w targach, ilość i jakość nawiązanych kontaktów handlowych.

W czasie targów organizowane są liczne pokazy i konkursy między innymi : Międzynarodowy Konkurs Kulinarny; Studio Equip’Hôtel (konkurs renomowanych architektów wyselekcjonowanych przez profesjonalne jury) ; Studio Innowacji & Nowości (prezentacja najbardziej nowatorskich propozycji i produktów dla hotelarzy i restauratorów).

Zobacz galerie »

  • Dekoracja i wyposażenie obiektów ( meble; tekstylia; oświetlenie; artykuły dekoracyjne itp.)
  • Nakrycia stołowe ( porcelana; szkło, sztućce, obrusy itp.)
  • Łazienka i fitness ( sprzęt sanitarny, kosmetyki, sprzęt do fitness)
  • Wyposażenie kuchni ( sprzęt do przechowywania, przygotowywania, gotowania, pakowania, mycia oraz rozprowadzania posiłków, odpowiedni dla każdego rodzaju usług restauracyjnych.
  • Produkty spożywcze i napoje ( produkty i przetwory spożywcze, tj. nabiał, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, mięso, wędliny, warzywa i owoce w tym suszone i mrożone, wyroby piekarnicze, cukiernicze...)
  • Materiały wykończeniowo-budowlane(kafelki, drzwi, okna, wykładziny dywanowe, parkiety, panele, tapety, farby, armatura łazienkowa itp.)
  • Higiena i pralnia ( artykuły wyposażenia pralni; detergenty; akcesoria dla pralni chemicznych...)
  • Zarządzanie i koordynacja ( programy, technologie i sieci komputerowe; techniki zarządzania...)

Profil zwiedzających: ( profesjonaliści ze 136 krajów świata)

  • Hotele, motele, pensjonaty, schroniska itp. oraz ich sieci krajowe i międzynarodowe
  • Restauracje, kawiarnie, firmy cateringowe, Ŝywienia zbiorowego itp. oraz ich sieci
  • Biura architektoniczne, pracownie projektowe, biura architektury wnętrz
  • Dystrybutorzy, importerzy

 

DANE Z 2016 ROKU
  • 5 pawilonów wystawienniczych
  • 30 sektorów wystawienniczych
  • 1600 wystawców w tym wystawcy z Polski
  • Ponad 500 francuskich i międzynarodowych prelegentów, szefów kuchni i architektów
  • 111 000 zwiedzających z w tym 19 % międzynarodowych zwiedzających z 133 krajów świata.
  • Jedyne targi skupiające w jednym miejscu profesjonalistów reprezentujących: hotele (31 877), restauracje, kawiarnie (32 939), firmy cateringowe (14 876), importerów i dystrybutorów (26 564)
  • 473 dziennikarzy ze 150 krajów

 

2016

2014

2012

2010:

2008:

2006

2004

Aby zgłosić swój udział w targach należy wypełnić kartę zgłoszeniową, podpisać i odesłać na adres targi@haller.pl 

Karta zgłoszeniowa musi być zagwarantowana wpłatą w wysokości 10% wartości całości kosztów uczestnictwa dokonaną na konto targów podane w karcie zgłoszeniowej. 

Karta zgłoszeniowa będzie dosstępna wkrótce

konkursy wynalazczości